Shiatsu

Shiatsu

Shiatsu on kokonaisvaltainen kehonhoitomuoto, joka on kehitetty amma-hieronnan pohjalta Japanissa ja saanut vaikutteita myös Kiinasta (anmo, tuina). Itämainen lääketiede on tutkinut ki’n eli energian virtausta kehossa vuosituhansien ajan. Kiinalaisessa lääketieteessä ja akupunktiossa käytettävä termi meridiaani on kanava, jota kautta ki liikkuu. Ihmisen ollessa terve ki liikkuu vapaasti.

Sairauden ja kiputilan vallitessa ki’n vapaa virtaus on jostain syystä estynyt. Shiatsun tarkoituksena on stimuloida ja tukea kehon omia paranemisprosesseja ja edistää hyvinvointia tasapainottamalla kehon omia energioita. Hoidon tarkoituksena on lievittää kipua ja laukaista jännitystiloja, rentouttaa kehoa ja mieltä ja parantaa aineenvaihduntaa – harmonisoida kehon toimintaa. Shiatsu toimii hyvin myös stressin lievittäjänä.

Shiatsu perustuu kehon energiakanavilla sijaitsevien tsubo-pisteiden paineluun. Sana shiatsu (japania) tarkoittaa peukalolla painamista (shi = sormi, atsu = painaa). Peukaloiden lisäksi terapeutti käyttää paineluihin mm. kämmeniä, käsivartta ja polvea. Hoitoon sisältyy myös venytyksiä. Hoito tapahtuu lattialla patjan päällä ja painelut tehdään vaatteiden päältä. Hoidon kesto on yleensä n. 1 tunti.

Lähde: Shiatsu Finland Ry (https://shiatsufinland.fi/)

Shiatsu-hoitoja antaa Yogelinassa Minna Alenius ja shiatsu-lauantait keväälle 2019 ovat:

 

26.tammikuuta (täynnä)

9.helmikuuta

23. maaliskuuta 

13. huhtikuuta

18.toukokuuta

Hoidon hinta: 55 eur / 60 min

Varaukset ajanvarausjärjestelmän kautta – maksa hoito etukäteen verkkokaupan kautta www.yogelina.fi/verkkokauppa