Csilla

Olen Csilla Németh, unkarilaislähtöinen, liikunnan suhteen kaikkiruokainen joogaopettaja. Sain Yoga Alliancen kansainvälisesti hyväksymän RYT200-tutkintoni valmiiksi kesäkuussa 2017. Urheiluun olen paneutunut pitkin elämää, olen kokeillut kaikenlaista lapsuudessa aloitetun käsipallon ja yleisurheilun jälkeen. Luulin olevani räjähtävien ja haastavien sekä joukkuelajien ehdoton ystävä, joissa adrenaliini virtaa ja saa nopeasti ”tuloksia” aikaan. Kilpailuhenkisyyden, hektisyyden, malttamattomuuden ja suorituskeskeisyyden maailmasta hitaasti, mutta varmasti alkoi rauhoittumisen, hiljaisuuden kuuntelemisen jopa pysähtymisen tarve nostaa päätään.

Polvivamma pakotti pysähtymään ja kuuntelemaan oman, joskus jopa hieman kaltoin kohdellun kehon viestejä. Ensimmäiset askeleet joogapolulla ehkäpä olivat haasteen vastaanottamista ja suoritusta, mutta jos missään, niin joogan tietä kulkemassa jossain vaiheessa vuorenvarmasti tulee tarve olla täysin rehellinen itselleen ja kuunnella, mitä keho ja mieli yrittävät kuiskata käsillä olevasta hetkestä. (Ja mielellä tarkoitan tässä jotain aivan muuta kuin ajatusten loputonta pauhaa päässämme.)

Halusin tietää, miten ihmiskeho toimii, jotta pystyn neuvomaan muita: jooga-anatomia on rakkauteni kohde. Samalla, kun aivoni käskevät lihaksiani toimimaan uppoudun asennon takaa löytyvään hiljaisuuteen ja rauhaan. Kiitän joka hetki kehoani ja iloitsen, kun se toimii, mutta kiitän silloinkin, kun se ei sitä suostu tekemään. Yritän antautua sille, mikä ON. Siinä on minun Joogani. Namaste ??❤️

– Csilla –